Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 1 от 5.I

НАРЕДБА № 5 ОТ 10 СЕПТЕМВРИ 2005 Г. ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ОБРАЗЦИТЕ НА АКТОВЕТЕ ЗА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ И НА РЕГИСТРИТЕ, ПРЕДВИДЕНИ В ЗАКОНА ЗА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ, И ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ РЕДА ЗА СЪСТАВЯНЕТО, ВОДЕНЕТО И СЪХРАНЯВАНЕТО ИМ

 

НАРЕДБА № 5 ОТ 10 СЕПТЕМВРИ 2005 Г. ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ОБРАЗЦИТЕ НА АКТОВЕТЕ ЗА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ И НА РЕГИСТРИТЕ, ПРЕДВИДЕНИ В ЗАКОНА ЗА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ, И ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ РЕДА ЗА СЪСТАВЯНЕТО, ВОДЕНЕТО И СЪХРАНЯВАНЕТО ИМ

Издадена от Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Обн. ДВ. бр.76 от 20 Септември 2005г., попр. ДВ. бр.82 от 14 Октомври 2005г., отм. ДВ. бр.1 от 5 Януари 2010г.

Отменена с § 1 от заключителните разпоредби на Наредба № 8 от 17 декември 2009 г. за утвърждаване на образците на актовете за общинска собственост, на досие на имот - общинска собственост, и на регистрите, предвидени в Закона за общинската собственост, и за определяне реда за съставянето, воденето и съхраняването им - ДВ, бр. 1 от 5 януари 2010 г.


Раздел I.
Общи положения

Чл. 1. С тази наредба се утвърждават образците на актовете за общинска собственост и на регистрите, предвидени в Закона за общинската собственост, и се определя редът за съставянето, воденето и съхраняването им.


Чл. 2. Утвърждават се образци на:

1. акт за публична общинска собственост (приложение № 1);

2. акт за частна общинска собственост (приложение № 2);

3. главен регистър за публична общинска собственост (приложение № 3);

4. главен регистър за частна общинската собственост (приложение № 4);

5. общински концесионен регистър (приложение № 5);

6. регистър за общинските предприятия (приложение № 6);

7. регистър за търговските дружества с общинско участие (приложение № 7).


Раздел II.
Актове за публична и частна общинска собственост

Чл. 3. Актове за общинска собственост се съставят по образците, утвърдени от министъра на регионалното развитие и благоустройството (приложения № 1 и 2).


Чл. 4. Актове за общинска собственост се съставят за всички недвижими имоти - общинска собственост, с изключение на имотите, посочени в чл. 56, ал. 2 от Закона за общинската собственост, освен ако в специален закон е предвидено друго.


Чл. 5. Актовете за общинска собственост на недвижимите имоти се съставят в два екземпляра от длъжностно лице, определено от кмета на общината.


Чл. 6. Поредният номер на съставения акт се изписва с арабски цифри.


Чл. 7. (1) Актът за публична общинска собственост съдържа следните раздели: раздел 1 "Дата на съставяне", раздел 2 "Правно основание", раздел 3 "Вид и описание на имота", раздел 4 "Местонахождение на имота", раздел 5 "Граници на имота", раздел 6 "Данъчна оценка на имота към момента на утвърждаване на акта", раздел 7 "Бивш собственик на имота", раздел 8 "Съсобственици", раздел 9 "№ и дата на съставени по-рано актове", раздел 10 "Предоставени права за управление", раздел 11 "Учредени или възникнали ограничени вещни права върху имота", раздел 12 "Актосъставител" и раздел 13 "Забележки".

(2) Актът за частна общинска собственост съдържа следните раздели: раздел 1 "Дата на съставяне", раздел 2 "Правно основание", раздел 3 "Вид и описание на имота", раздел 4 "Местонахождение на имота", раздел 5 "Граници на имота", раздел 6 "Данъчна оценка на имота към момента на утвърждаване на акта", раздел 7 "Бивш собственик на имота", раздел 8 "Съсобственици", раздел 9 "№ и дата на съставени по-рано актове", раздел 10 "Предоставени права за управление", раздел 11 "Разпоредителни действия с имота/част от имота", раздел 12 "Актосъставител" и раздел 13 "Забележки".


Чл. 8. В раздел 1 "Дата на съставяне" с арабски цифри се посочва датата на утвърждаване на акта.


Чл. 9. (1) В раздел 2 "Правно основание" се вписва основанието, на което се съставя актът, и основанието, на което недвижимият имот е придобит от общината.

(2) Основанията за придобиване на имота от общината са посочени в чл. 2, ал. 1 от Закона за общинската собственост.


Чл. 10. (1) В раздел 3 "Вид и описание на имота" се отразява видът на имота:

а) незастроен поземлен имот - урегулиран или неурегулиран;

б) сграда, обект в сграда, идеални части от сграда или от обект в сграда (жилищна сграда, жилище, гараж, ателие, магазин, работилница, склад, сграда за административни нужди, обект за административни нужди, сгради за социални, учебни, просветни, културни, спортни и здравни дейности, хотели и други сгради за подслон, места за настаняване, заведения за хранене и развлечения, производствена сграда или обект, друга сграда) с посочване на етажност и застроена площ;

в) прилежащ поземлен имот към сградата и площта му;

г) гори и земи от общинския горски фонд съгласно Закона за горите;

д) земеделски земи от общинския поземлен фонд;

е) нарушени територии съгласно чл. 8, т. 5 от Закона за устройство на територията.

(2) Когато се актува жилище или друг обект в сграда, задължително се посочват: размер на площта му, видът и броят на жилищните помещения, помещенията със спомагателно и обслужващо предназначение, в т. ч. складовите и таванските помещения (когато има такива), отворените пространства - балкони, лоджии и тераси, като задължително се посочват размерът на прилежащите идеални части от общите части на сградата и от отстъпеното право на строеж, респективно от поземления имот, върху който е построена сградата, като идеалните части се изразяват в процент или в дробно число.

(3) За складовите и таванските помещения се посочват площта и номерата им.

(4) Етажността на сградата с арабски цифри се посочва в брой на надземните етажи.

(5) Цифрите (арабски и римски), които се вписват в раздел 3 "Вид и описание на имота" се изразяват и словом в скоби след съответното число.

(6) Конструкцията на сградата се посочва съгласно конструктивно-технологическите характеристики на обекта, като се изписва съкратено. Ако сградата е пристроявана и надстроявана и има различие в конструкциите, се посочват конструкцията на основната част на сградата и отделно конструкциите на пристрояваната и надстрояваната част.

(7) Задължително се посочва годината на въвеждане в експлоатация на сградата.


Чл. 11. (1) В раздел 4 "Местонахождение на имота" се вписват данните, установяващи местонахождението на недвижимия имот: област, община, населено място, район, местност, квартал, номер на урегулиран поземлен имот (УПИ), съгласно действащия подробен устройствен план на населеното място, номер на поземления имот, жилищен комплекс, улица и номер, блок номер, вход, етаж, номер на обекта и др., а за имот извън строителните граници - землище, местност, номер на имот по картата на възстановената собственост (КВС).

(2) Кварталът и номерът на УПИ се посочват съгласно действащия подробен устройствен план, като се посочва и номерът на решението или заповедта, с която е одобрен действащият подробен устройствен план на населеното място.


Чл. 12. (1) В раздел 5 "Граници на имота" се посочват данни относно съседните имоти чрез посочване на номерата им съгласно действащия подробен устройствен план или номерата на неурегулираните поземлени имоти, булеварди, улици, алеи, пътища и др.

(2) Когато се съставя акт за общинска собственост за жилище или друг обект в сграда, като граници на имота се посочват номерата на съседните обекти в сградата. Складовите помещения и таванските помещения се индивидуализират чрез посочване на номерата на съседните им обекти.

(3) Съседните имоти се изброяват последователно, като се започва от посока север по посока на часовниковата стрелка: север - североизток - изток - югоизток - юг - югозапад - запад - северозапад, в зависимост от разположението на съседните имоти.


Чл. 13. В раздел 6 "Данъчна оценка на имота към момента на утвърждаване на акта" се вписва данъчната оценка на съответния недвижим имот, валидна към момента на утвърждаване на акта.


Чл. 14. В раздел 7 "Бивш собственик на имота" се посочват имената на бившия собственик, а ако той е юридическо лице - фирмата и правно-организационната му форма и седалището му.


Чл. 15. (1) В раздел 8 "Съсобственици" се посочват при съсобствени имоти данните за съсобствениците и притежаваните от тях идеални части от имота. Идеалните части се изразяват в процентно съотношение или в дробно число.

(2) Цифрите, които се вписват в раздел 8 "Съсобственици", се изразяват и словом в скоби след съответното число.


Чл. 16. В раздел 9 "№ и дата на съставени по-рано актове" се посочват номерата и датите на всички съставени по-рано актове за общинска собственост за същия имот.


Чл. 17. (1) В раздел 10 "Предоставени права за управление" се вписват юридическите лица на общинска бюджетна издръжка, звената на общинска бюджетна издръжка, други юридически лица на бюджетна издръжка или техните териториални структури, на които имотът е предоставен за управление. Вписват се номерът и датата на актовете, с които имотът е предоставен за управление.

(2) В случаите, когато имотът - частна общинска собственост не е предоставен за управление по установения ред, се вписва, че имотът се управлява от кмета на община на основание чл. 12, ал. 5 от Закона за общинската собственост.


Чл. 18. (1) В раздел 11 "Разпоредителни действия с имота (част от имота)" на акта за частна общинска собственост се вписват извършените разпоредителни действия с имота. Посочват се видът на правната сделка - продажба, замяна, делба, учредяване на ограничени вещни права и други, възмездно или безвъзмездно е правоотношението, неговият срок, както и физическите или юридическите лица, в полза на които е възникнало или учредено.

(2) В раздел 11 "Учредени или възникнали ограничени вещни права върху имота" на акта за публична общинска собственост се вписват видът на ограниченото вещно право, възмездно или безвъзмездно е правоотношението, неговият срок, физическите или юридическите лица, в полза на които е възникнало или учредено, актът и законът, послужили като основание за възникване или учредяване на ограниченото вещно право по реда на чл. 7, ал. 2, изречение второ от Закона за общинската собственост. В случаите, когато върху имота е предоставена концесия, в раздела се вписват концесионният договор, предметът на концесията, срокът на концесията и концесионерът, както и датата и основанието за прекратяване на концесионния договор.


Чл. 19. В раздел 12 "Актосъставител" се посочват трите имена и длъжността на актосъставителя. Актът се утвърждава от кмета на общината.


Чл. 20. (1) В раздел 13 "Забележки" се вписват обстоятелствата, подлежащи на вписване в съответните раздели на акта за общинска собственост, след изчерпване на определеното в одобрения образец пространство.

(2) В раздел 13 "Забележки" се вписват всички съществени обстоятелства, касаещи статута на имота, предприетите по отношение на него действия на управление и разпореждане, възникнали или настъпили след утвърждаването на акта за общинска собственост и неизискващи съставянето на нов акт.

(3) В раздел 13 "Забележки" се вписват и обстоятелства, касаещи допусната явна фактическа грешка.

(4) Всяко вписване в раздел 13 "Забележки" на акта за общинска собственост, с изключение на вписванията по ал. 1, се утвърждава от органа, утвърдил акта.


Раздел III.
Регистри, предвидени в Закона за общинската собственост

Чл. 21. След съставянето на всеки акт за общинска собственост данните и обстоятелствата, констатирани в него, се вписват в зависимост от характера на собствеността в главния регистър за публична общинска собственост или в главния регистър за частна общинска собственост.


Чл. 22. В главния регистър за публична общинска собственост (приложение № 3) се вписват:

1. поредният номер на съставения акт за общинска собственост (графа № 2);

2. номерът на преписката, в която се съхраняват документите, послужили за съставянето на акта (досие) (графа № 3);

3. местонахождението на имота (графа № 4);

4. видът и описанието на имота (графа № 5);

5. данъчната оценка на имота към момента на утвърждаване на акта (графа № 6);

6. предоставените права за управление - вписват се юридическите лица на общинска бюджетна издръжка, звената на общинска бюджетна издръжка, други юридически лица на бюджетна издръжка или техните териториални структури, на които имотът или част от него е предоставен за управление, както и договорите за наем (графа № 7);

7. възникналите по силата на закон или учредените по силата на правен акт ограничени вещни права върху имота на основание чл. 7, ал. 2, изречение второ от Закона за общинската собственост (графа № 8) и наличието на концесионен договор (графа № 9);

8. актове, по силата на които имотът или част от него е престанал да бъде общинска собственост (графа № 10);

9. номерът на заповедта за отписване на акта за общинска собственост (графа № 11).


Чл. 23. В главния регистър за частна общинска собственост (приложение № 4) се вписват:

1. поредният номер на съставения акт за общинска собственост (графа № 2);

2. номерът на преписката, в която се съхраняват документите, послужили за съставянето на акта (досие) (графа № 3);

3. местонахождението на имота (графа № 4);

4. видът и описанието на имота (графа № 5);

5. данъчната оценка на имота към момента на утвърждаване на акта (графа № 6);

6. предоставените права за управление - вписват се юридическите лица на общинска бюджетна издръжка, звената на общинска бюджетна издръжка, други юридически лица на бюджетна издръжка или техните териториални структури, на които имотът или част от него е предоставен за управление, както и договорите за наем със срок на действие до 3 години (графа № 7);

7. разпоредителните действия с имота или с част от имота - вписва се видът на правната сделка - продажба, замяна, делба, наем със срок на действие, по-дълъг от 3 години, и учредени ограничени вещни права, както и лицето, придобило права (графа 8);

8. включването на имота в капитала на търговско дружество с общинско участие (графа № 9);

9. актове, по силата на които имотът или част от него е престанал да бъде общинска собственост (графа № 10);

10. номерът на заповедта за отписване на акта за общинска собственост (графа № 11).


Чл. 24. (1) Кметът на общината организира създаването и поддържането на общински концесионен регистър (приложение № 5), в който се вписват данни за всички предоставени концесии на територията на общината.

(2) Общинският концесионен регистър съдържа партида за всяка концесия със следните данни:

1. идентификационен номер на вписването (графа № 2);

2. решението на общинския съвет за предоставяне на концесия, както и всички следващи решения на общинския съвет по отношение на предоставената концесия (графа № 3);

3. заповедта на кмета на общината за търга или конкурса (графа № 4);

4. предмет на концесията - вписва се дейността, която концесионерът може да осъществява по силата на концесионния договор (графа № 5);

5. индивидуализация на обекта на концесията (графа № 6);

6. срок на концесията (графа № 7);

7. дата на сключване и дата на влизане в сила на концесионния договор (графа № 8);

8. наименование, седалище, адрес на управление, представителство и данни по регистрации на концесионера (графа 9);

9. административна структура, осъществяваща контрол по изпълнението на договора за концесия (графа № 10);

10. методика за определяне на концесионното възнаграждение - в случаите когато концесионерът е определен без търг или конкурс (графа 11);

12. дата, основание и акт за прекратяване на концесионния договор, а в случаите на прекратяване по право - дата и основание за прекратяване (графа 12).

(3) Забележки по вписаните обстоятелства се вписват в графата, касаеща съответното обстоятелство.


Чл. 25. В общината се създават и поддържат регистри на търговските дружества с общинско участие и на общинските предприятия.


Чл. 26. В регистъра за общинските предприятия (приложение № 6) се вписват:

1. наименованието на предприятието (графа № 2);

2. данните за съдебната регистрация на предприятието, в това число преобразуването и прекратяването му (графа № 3);

3. предметът на дейност на предприятието (графа № 4);

4. органите на управление на предприятието (графа № 5);

5. броят заети лица по щатно разписание (графа № 6);

6. предоставеното на предприятието недвижимо общинско имущество чрез посочване на актовете за общинска собственост (графа № 7).


Чл. 27. В регистъра за търговските дружества с общинско участие (приложение № 7) се вписват:

1. наименованието на търговското дружество (графа № 2);

2. данните за съдебната регистрация на търговското дружество, в т. ч. за преобразуването и прекратяването му (графа № 3);

3. размерът на общинското участие в капитала на търговското дружество (графа № 4);

4. лицата, които представляват общината в органите за управление и контрол на търговското дружество (графа № 5);

5. възнаграждението на лицата, които представляват общината в тези органи (графа № 6).


Раздел IV.
Изисквания за съставянето и съхраняването на актовете за общинска собственост

Чл. 28. Предходно съставените актове за общинска собственост не подлежат на унищожаване. Те се прилагат към досието на акта.


Чл. 29. Актовете за общинска собственост се съставят във формат "А4", символите (букви и цифри) се изписват в шрифт "Times New Roman", при размер на шрифта "12".


Чл. 30. Актовете за общинска собственост се съхраняват в актови книги на общинските имоти. Актовите книги съдържат общо по 200 акта.


Раздел V.
Ред за водене и съхранение на регистрите, предвидени в Закона за общинската собственост

Чл. 31. Регистрите, предвидени в Закона за общинската собственост, се водят от упълномощено от кмета на общината длъжностно лице (длъжностни лица).


Чл. 32. Регистрите, предвидени в Закона за общинската собственост, се съхраняват безсрочно.


Чл. 33. Размерът на всеки отделен лист на регистрите по тази наредба е във формат "А3". Регистрите съдържат общо по 200 листа.


Чл. 34. По преценка на кмета на общината могат да бъдат съставяни и поддържани спомагателни регистри. Обстоятелствата, подлежащи на вписване в спомагателния регистър, следва да са идентични на тези в главния регистър.


Чл. 35. По преценка на кмета на общината могат да се създават и поддържат картотеки към главните регистри за публична и частна общинска собственост.


Заключителни разпоредби

Параграф единствен. Наредбата се издава на основание § 76 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за общинската собственост (ДВ, бр. 101 от 2004 г.).


Приложение № 1 към чл. 2, т. 1 и чл. 3


(Попр. - ДВ, бр. 82 от 2005 г.)



Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я
 
МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО
 
ОБЩИНА ....................................... ОБЛАСТ .......................................
 
УТВЪРЖДАВАМ: ...................................................................................................................................
Вписване по ЗС/ПВ

(подпис и печат)

Служба по вписванията:
   
КМЕТ НА ОБЩИНА: СЪДИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА:
.................................................................................................................................................
.............................................................................................................
(име, презиме и фамилия) (име, презиме и фамилия)
 
А К Т №
 
ЗА ПУБЛИЧНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ
 
Регистър
Картотека
Досие
1. ДАТА НА СЪСТАВЯНЕ  
2. ПРАВНО ОСНОВАНИЕ  
     
     
3. ВИД И ОПИСАНИЕ НА ИМОТА  
     
     
     
     
4. МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ НА ИМОТА  
     
     
     
5. ГРАНИЦИ НА ИМОТА  
     
     
     
6. ДАНЪЧНА ОЦЕНКА НА ИМОТА  
  КЪМ МОМЕНТА НА УТВЪРЖДА-  
  ВАНЕ НА АКТА:  
     
7. БИВШ СОБСТВЕНИК НА ИМОТА  
     
     
     


(попр. - ДВ, бр. 82 от 2005 г.) гръб (втора страница)


8. СЪСОБСТВЕНИЦИ  
     
     
9. НОМЕР И ДАТА НА СЪСТАВЕНИ  
  ПО-РАНО АКТОВЕ  
     
     
10. ПРЕДОСТАВЕНИ ПРАВА ЗА УПРАВЛЕНИЕ:
   
   
   
11. УЧРЕДЕНИ ИЛИ ВЪЗНИКНАЛИ ОГРАНИЧЕНИ ВЕЩНИ ПРАВА ВЪРХУ ИМОТА:
   
   
   
12. АКТОСЪСТАВИТЕЛ:  
   
...............................................
    (ПОДПИС)
     
13. ЗАБЕЛЕЖКИ:  
     
     
     


Приложение № 2 към чл. 2, т. 2 и чл. 3


(Попр. - ДВ, бр. 82 от 2005 г.)



Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я
 
МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО
 
ОБЩИНА ....................................... ОБЛАСТ .......................................
 
УТВЪРЖДАВАМ: ...................................................................................................................................
Вписване по ЗС/ПВ

(подпис и печат)

Служба по вписванията:
   
КМЕТ НА ОБЩИНА: СЪДИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА:
.................................................................................................................................................
.............................................................................................................
(име, презиме и фамилия) (име, презиме и фамилия)
 
А К Т №
 
ЗА ЧАСТНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ
 
Регистър
Картотека
Досие
1. ДАТА НА СЪСТАВЯНЕ  
2. ПРАВНО ОСНОВАНИЕ  
     
     
3. ВИД И ОПИСАНИЕ НА ИМОТА  
     
     
     
     
4. МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ НА ИМОТА  
     
     
     
5. ГРАНИЦИ НА ИМОТА  
     
     
     
6. ДАНЪЧНА ОЦЕНКА НА ИМОТА  
  КЪМ МОМЕНТА НА УТВЪРЖДА-  
  ВАНЕ НА АКТА:  
     
7. БИВШ СОБСТВЕНИК НА ИМОТА  
     
     
     


(попр. - ДВ, бр. 82 от 2005 г.) гръб (втора страница)


8. СЪСОБСТВЕНИЦИ  
     
     
9. НОМЕР И ДАТА НА СЪСТАВЕНИ  
  ПО-РАНО АКТОВЕ  
     
     
10. ПРЕДОСТАВЕНИ ПРАВА ЗА УПРАВЛЕНИЕ:
   
   
   
11. РАЗПОРЕДИТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ С ИМОТА (ЧАСТ ОТ ИМОТА):
   
   
   
12. АКТОСЪСТАВИТЕЛ:  
   
...............................................
    (ПОДПИС)
     
13. ЗАБЕЛЕЖКИ:  
     
     
     


Приложение № 3 към чл. 2, т. 3 и чл. 22



Главен регистър за публична общинска собственост
 
№ и дата Номер на Место- Вид и Данъчна Предос- Възник- Наличие Актове, Заповед
по на съста- препис- нахож- описание оценка тавени нали или на кон- по силата за отпис-
ред вяне на ката дение на имота на имота права за учредени цесио- на които ване на
  акта за (досие)     към мо- управ- ограничени нен до- имотът акта за
  общинска       мента на ление вещни говор или част общинска
  собстве-       утвържда-   права   от него собстве-
  ност       ване на   върху   е преста- ност
          акта   имота на   нал да  
              основание   бъде об-  
              чл. 7 ал. 2,   щинска  
              изречение   собстве-  
              второ от   ност  
              ЗОС      
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 
 
 
 
 


Приложение № 4 към чл. 2, т. 4 и чл. 23



Главен регистър за частна общинска собственост
 
№ и дата Номер на Место- Вид и Данъчна Предос- Разпоре- Включен Актове, Заповед
по на съста- препис- нахож- описание оценка тавени дителни в капи- по силата за отпис-
ред вяне на ката дение на имота на имота права за действия тала на на които ване на
  акта за (досие)     към мо- управ- с имота търговско имотът акта за
  общинска       мента на ление (част от дружество или част общинска
  собстве-       утвържда-   имота) с общин- от него собстве-
  ност       ване на     ско учас- е преста- ност
          акта     тие нал да  
                  бъде об-  
                  щинска  
                  собстве-  
                  ност  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 
 
 
 
 


Приложение № 5 към чл. 2, т. 5 и чл. 25



Общински концесионен регистър
 
Иденти- Решение Заповед Предмет Индивидуа- Срок на Дата на Данни Админист- Конце- Дата,
по фикацио- на Общин- на кмета на кон- лизация конце- сключ- за кон- ративна сионно основа-
ред нен ския съвет за търг / цесията на обекта сията ване и цесио- структура, възнаг- ние и
  номер за предос- концесия   на конце-   дата на нера осъщест- ражде- акт за
    тавяне на     сията   влизане   вяваща ние прекра-
    концесия         в сила на   контрол   тяване
              конце-   по изпъл-   на кон-
              сионния   нението   цесион-
              договор   на договора   ния
                  за концесия   договор
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 
 
 
 
 


Приложение № 6 към чл. 2, т. 6 и чл. 26



Регистър за общинските предприятия
 
Наименование Данни за Предмет Органи на Брой заети Предоставено
по на предприя- съдебната на дейност управление лица по недвижимо
ред тието регистрация   на предприя- щатно общинско
    на предприя-   тието разписание имущество
    тието     на предприя- (№ на актове
          тието за общинска
            собственост)
1 2 3 4 5 6 7
 
 
 
 
 


Приложение № 7 към чл. 2, т. 7 и чл. 27



Регистър за търговски дружества с общинско участие
 
Наименование Данни за Размер на Лица, представ- Възнаграждение
по на търговското съдебната общинското ляващи общината на лицата, пред-
ред дружество регистрация участие в в органите за ставляващи
    на търговското капитала на управление и общината
    дружество търговското контрол на в органите за
      дружество търговското управление и
        дружество контрол
1 2 3 4 5 6
 
 
 
 
 


Промени настройката на бисквитките