Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 66 от 22.VIII

СПОГОДБА МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАТИВНА РЕПУБЛИКА ЮГОСЛАВИЯ ЗА УРЕЖДАНЕ ДВИЖЕНИЕТО НА КРАЙГРАНИЧНОТО НАСЕЛЕНИЕ В ГРАНИЧНАТА ЗОНА (ОДОБРЕНА С РАЗПОРЕЖДАНЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ № 164

 

СПОГОДБА МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАТИВНА РЕПУБЛИКА ЮГОСЛАВИЯ ЗА УРЕЖДАНЕ ДВИЖЕНИЕТО НА КРАЙГРАНИЧНОТО НАСЕЛЕНИЕ В ГРАНИЧНАТА ЗОНА (ОДОБРЕНА С РАЗПОРЕЖДАНЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ № 164 ОТ 25.IV.1972 Г. ВЛЯЗЛА В СИЛА НА 6 АВГУСТ 1972 Г.)

Обн. ДВ. бр.66 от 22 Август 1972г., отм. ДВ. бр.23 от 16 Март 2007г.

Действието на спогодбата се прекратява с чл. 15, т. 3 на Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Република Македония за взаимни пътувания на гражданите - ДВ, бр. 23 от 16 март 2007 г., в сила от 01.01.2007 г.


Преамбюл

Правителството на Народна република България и Правителството на Социалистическа федеративна република Югославия в желанието си да улеснят движението на крайграничното население през границата по начин, който отговаря на неговите нужди и интереси, се договориха за сключат настоящата Спогодба.


Член 1


От разпоредбите на настоящата Спогодба се ползуват гражданите на двете Договарящи страни, с постоянно местожителство в граничната зона, когато от своята територия пътуват в граничната зона на другата Договаряща страна.


Член 2


По смисъла на настоящата Спогодба под "гранична зона" се разбира територията, разположена на дълбочина 20 км от едната и от другата страна на българо-югославската държавна граница.

Граничната зона включва населените места в Народна република България и в Социалистическа федеративна република Югославия, изброени в Приложение I, което е неразделна част от настоящата Спогодба.


Член 3


Гражданите на Договарящите страни, които имат постоянно местожителство в граничната зона, преминават държавната граница през граничните контролно-пропускателни пунктове със специални документи и без визи.

Документът за преминаване на границата се издава от компетентните органи на Договарящите страни съгласно вътрешното им законодателство и съдържа освен данните за установяване самоличността на притежателя и на лицата под 16 години, още и място за отбелязване преминаването на границата, отметки на граничните и митнически органи и за продължаване срока на пребиваването на съседната територия.

Притежателят на документа има право на 12 пътувания годишно.

Всяка Договаряща страна предава на другата страна образци от документите за преминаване на границата, най-малко един месец преди влизането в сила на настоящата Спогодба.

Лицата, под 16 години, се вписват (име, презиме и фамилно име, година на раждането) в документа за преминаване на границата на родителя, осиновителя или настойника.

Ако лице под 16 години пътува само, трябва да има отделен документ за преминаване на границата със снимка.

При особени случаи (раждане, сключване на брак, болест, злополука, смърт или други семейни причини) компетентните органи могат да разрешат на притежателя на документа извънредно пътуване.

Може да се издава документ и за групови пътувания на представители на органи на властта, на обществено-политически и стопански организации, художествени колективи, спортни екипи, училища и др.


Член 4


Притежателят на документа има право да пребивава на територията на другата Договаряща страна 4 дни. По уважителни причини (раждане, сключване на брак, болест, злополука, смърт или други семейни причини) срокът на пребиваването може да бъде продължен от компетентните органи на страната на пребиваването най-много с още 10 дни.

В случай на изгубване, унищожаване или изчезване на документа за преминаване на границата на територията на другата Договаряща страна, притежателят на документа е длъжен да съобщи незабавно този факт на компетентния орган на страната на пребиваването.

В случаите, посочени в предходната алинея, компетентният орган издава удостоверение, въз основа на което лицето се завръща в страната си.


Член 5


Гражданите на едната Договаряща страна, по време на пребиваването си на територията на другата Договаряща страна, са длъжни да спазват нейните разпоредби.

Всяка от Договарящите страни има право да забрани влизането или прекрати пребиваването на своята територия на гражданин на другата Договаряща страна, който нарушава разпоредбите на настоящата Спогодба или вътрешните й разпоредби.


Член 6


При поява на заразни болести (по хората, животните и растенията) в граничната зона, преминаването на лицата може да бъде временно преустановено за цялата гранична зона или за определени участъци.

Договарящата страна, на чиято територия се е появила заразна болест, уведомява незабавно по дипломатически път другата Договаряща страна за въвеждането и за прекратяването на тези мерки.


Член 7


Преминаването на държавната граница става през граничните контролно-пропускателни пунктове за международен пътнически транспорт по всяко време на денонощието и през граничните контролно-пропускателни пунктове за движение в граничната зона.

Преминаването на държавната граница може да става пеш или с превозни средства, с изключение на животинска тяга.

лицата, които ползуват улесненията по настоящата Спогодба, не могат да се движат извън граничната зона, освен ако това се налага от пътната мрежа и транспортните връзки.

Постоянната Смесена българо-югославска комисия, предвидена в чл. 10 на настоящата Спогодба, може да предлага откриването и закриването на гранични контролно-пропускателни пунктове за движение в граничната зона и да определя времето за преминаване на границата през тези пунктове.


Член 8


Договарящите страни ще продължават да провеждат традиционните събори на населението на двете страни на граничната линия и в населени места и да улесняват преминаването на границата по случай Първи май и националните празници на Народна република България и Социалистическа федеративна република Югославия.

Мястото и времето на провеждането, както и начинът на организирането на съборите, се урежда по дипломатически път.


Член 9


Лицата, ползуващи се от улесненията по настоящата Спогодба, могат да внасят в съседната гранична зона и да изнасят от нея, без вносни и износни разрешения, без заплащане на мито, такси и други сборове:

а) предмети, които служат за лично ползуване - нови или употребявани (облекло и обувки в обичайни количества, фотоапарат, преносим музикален инструмент, портативен грамофон, портативен радиоапарат, детска количка и други подобни), необходими на пътника по време на пътуването и пребиваването на територията на другата договаряща страна, със задължение тези предмети да бъдат върнати;

б) подаръци и купени предмети на стойност до 20 лв., респективно до 200 динари, без хранителни продукти;

в) хранителни продукти, приготвени за ядене, необходими през време на пътуването, изброени в Приложение II, което е неразделна част от настоящата Спогодба.

Относно вноса и износа на платежни средства, валута, благородни метали, скъпоценни камъни, както и предмети на изкуството и предмети, които имат археологическа, културна или научна стойност, всяка договаряща страна прилага своите вътрешни разпоредби.


Член 10


За осигуряване на правилното прилагане на настоящата Спогодба се създава постоянна Смесена българо-югославска комисия.

комисията се състои от 10 члена, по 5 члена от всяка страна. Имената на членовете на Комисията, както и измененията на нейния състав, се съобщават по дипломатически път.

В своята работа Комисията може да използува и специалисти.

Комисията се събира един път годишно, последователно в Народна република България и Социалистическа федеративна република Югославия.

Комисията има за задача да се грижи за прилагане на настоящата Спогодба, да разглежда въпросите, възникващи в процеса на нейното прилагане и да прави предложения пред правителствата на Договарящите страни за подобряване и разширяване на движението на лицата в граничната зона, както и за изменение и допълнение на Спогодбата.

На своите заседания Комисията съставя протоколи на български език и на един от езиците на югославските народи, които подлежат на одобрение от правителствата на Договарящите страни.

На първото си заседание Комисията приема Правилник за своята работа.


Член 11


Настоящата Спогодба влиза в сила 30 дни след взаимното уведомяване по дипломатически път на Договарящите страни, че е одобрена от техните правителства.

Спогодбата се сключва за неопределено време. Нейното действие се прекратява 6 месеца след датата, когато една от Договарящите страни я денонсира по дипломатически път.

Съставена в Белград на 28 февруари 1972 г. в два оригинални екземпляра на български и сърбохърватски език, като и двата текста имат еднаква сила.


Приложение I

Приложение I


НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В ГРАНИЧНАТА ЗОНА, СЪГЛАСНО ЧЛ. 2 ОТ НАСТОЯЩАТА СПОГОДБА


I.

А. НА ТЕРИТОРИЯТА НА НРБ


ВИДИНСКИ ОКРЪГ


Община Брегово

1. с. Брегово

2. с. Куделин

3. с. Балей

4. с. Косово

5. с. Ракитница

6. с. Делейна


Община Гъмзово

1. с. Гъмзово

2. с. Тияновци

3. с. Калина


Община Ново село

1. с. Ново село

2. с. Връв

3. с. Флорентин


Община Капитановци

1. с. Винарово

2. с. Майор Узуново


Община Градец

1. с. Градец

2. с. Динковица

3. с. Плакудер

4. с. Д. Бошняк


Община Видин

1. с. Дружба


Община Раброво

1. с. Раброво

2. с. Каниц

3. с. Шипикови колиби


Община Шишенци

1. с. Шишенци

2. с. Градсковски колиби

3. с. Халовски колиби

4. с. Бориловец

5. с. Периловец


Община Бойница

1. с. Бойница


Община Цар Петрово

1. с. Цар Петрово

2. с. Тополовец

3. с. Каленик

4. с. Чичил


Община Кула

1. гр. Кула

2. с. Големаново

3. с. Извор махала

4. с. Полетковци

5. с. К. Перчево


Община Раковица

1. с. Раковица

2. с. Кирево

3. с. Старопатица

4. с. Бранковци


Община Макреш

1. с. Подгоре

2. с. Шишманово

3. с. Толовица


Община Рабиша

1. с. Рабиша

2. с. Раяновци

3. с. Ошане

4. с. Върба


Община Димово

1. с. Кладоруб


Община Чупрене

1. с. Чупрене

2. с. Върбово

3. с. Търговище

4. с. Репляна


Община Белоградчик

1. гр. Белоградчик

2. с. Дъбравка

3. с. Граничак

4. с. Струин дол

5. с. Вещица

6. с. Сливовник

7. с. Извор

8. с. Горен чифлик

9. с. Долен чифлик

10. с. Пролазница

11. с. Боровица

12. с. Протопопинци

13. с. Салаш

14. с. Прауджа


Община Стакевци

1. с. Стакевци

2. с. Крачимир


Община Долни Лом

1. с. Долни Лом

2. с. Горни Лом


МИХАЙЛОВГРАДСКИ ОКРЪГ


Община Превала

1. с. Превала

2. с. Гор. Лука


Община Белимел

1. с. Белимел

2. с. Митровица

3. с. Челюстница

3. с. Ковачица

4. с. Равна


Градска община Чипровци

1. гр. Чипровци

2. с. Мартиново

3. с. Железна


Община Г. Дамяново

1. с. Георги Дамяново

2. с. Помеждин

3. с. Меляне

4. с. Еловица


Община Копиловци

1. с. Копиловци

2. с. Главановци


Община Говежда

1. с. Говежда

2. с. Дива Слатина

3. с. Дълги дел


Община Гаганица

1. с. Гаганица

2. с. Лесковец


Община Котеновци

1. с. Котеновци

2. с. Черешовица


Община Бързия

1. с. Бързия

2. с. Цветкова бара

3. с. Ягодово

4. с. Слатина

5. пункт Петрохон


Градска община Берковица

1. гр. Берковица

2. с. Костенци

3. с. Комарево

4. с. Бокиловци

5. с. Песочница

6. с. Мездрея

7. х. "Ком", х. "Здравченица"


Градска община Вършец

1. с. Спанчевци

2. Клисурски манастир


СОФИЙСКИ ОКРЪГ


Община Комщица

1. с. Комщица

2. с. Бърля

3. с. Смолча


Община Гинци

1. с. Гинци

2. с. Бракьовица


Община Годеч

1. гр. Годеч

2. с. Губеш

3. с. Равна

4. с. Ропот

5. с. Голеш

6. с. Връдловци

7. с. Станинци

8. с. Туден

9. с. Каленовци

10. с. Букоровци

11. с. Мургаш

12. с. Връбница

13. с. Разбоище

14. с. Лопушня


Градска община Сливница

1. с. Алдомировци

2. с. Бахалин

3. с. Братушково

4. с. Бърложница

5. с. Драготинци

6. с. Извор

7. с. Пищане

8. с. Повалиръж

9. с. Радуловци

10. с. Ракита


Община Габер

1. с. Вишан

2. с. Владиславци

3. с. Габер

4. с. Горно село (Ново село)

5. с. Грълска падина

6. с. Дреатин

7. с. Долна Невля

8. с. Камбеловци

9. с. Круша

10 с. Начево

11. с. Неделище

12. с. Несла

13. с. Табан

14. с. Царацово

15. с. Чеканец

16. с. Чурил

17. с. Яблотина


Община Калотина

1. с. Калотина

2. с. Беренде

3. с. Беренде извор

4. с. Бърдо

5. с. Долно ново село

6. с. Мало Бельово

7. с. Липинци

8. с. Чепърлинци


Градска община Драгоман

1. гр. Драгоман

2. с. Големо Малово

3. с. Драгоил

4. с. Летница

5. с. Мало Малово

6. с. Прекърсте

7. с. Раяновци

8. с. Цръклевци

9. с. Чуковезер

10. с. Василовци



ПЕРНИШКИ ОКРЪГ


Община Филиповци

1. с. Неделково

2. с. Милкьовци

3. с. Мракетинци

4. с. Лялинци

5. с. Парамун

6. с. Бутроинци

7. с. Проданча

8. с. Врабча

9. с. Филиповци

10. с. Велиново


Градска община Трън

1. гр. Трън

2. с. Банкя

3. Махала Богойна

4. с. Ломница

5. с. Турковци

6. с. Забел

7. с. Глоговица

8. с. Ездимирци


Община Главановци

1. с. Главановци

2. с. Зелениград

3. с. Милославци

4. с. Насалевци

5. с. Рани луг

6. с. Слишовци

7. с. Стрезимировци

8. с. Джинчовци

9. с. Реяновци

10. с. Цегриловци

11. с. Бохова

12. с. Лешниковци

13. с. Ярловци


Община Вукан

1. с. Вукан

2. с. Бусинци

3. с. Бераинци

4. с. Радово

5. с. Студен извор

6. с. Костуринци

7. с. Стайчовци

8. с. Еловица

9. с. Мрамор

10 с. Кожинци

11. с. Ерул


Община Долна Мелна

1. с. Долна Мелна

2. с. Горна Мелна

3. с. Къшле

4. с. Шипковица

5. с. Дълга лука


Община Лева река

1. с. Лева река

2. с. Горочевци

3. с. Видрар

4. с. Декьовци

5. с. Одраница

6. с. Пенкьовци


Община Кошарево

1. с. Душинци

2. с. Горна Секирна


Община Земен

1. с. Раянци


КЮСТЕНДИЛСКИ ОКРЪГ


Община Ваксево

1. с. Ваксево

2. с. Тишаново


Община Граница

1. с. Лелинци

2. с. Търсино


Община Долно село

1. с. Бобешино

2. с. Бурбановци

3. с. Долно село

4. с. Жеравино

5. с. Коприва

6. с. Кутугерци

7. с. Леска

8. с. Церовица

9. с. Црешново

10. с. Цървен дол


Община Долно Уйно

1. с. Горно Уйно

2. с. Долно Уйно

3. с. Ивановци

4. с. Кършалево

5. с. Ломница

6. с. Полетинци

7. с. Режинци

8. с. Чудинци


Община Драговищица

1. с. Горановци

2. с. Драговищица

3. с. Стенско


Община Злогош

1. с. Брест

2. с. Гор. Коритен

3. с. Добри дол

4. с. Долни Коритен

5. с. Злогош

6. с. Сушица


Община Кочериново

1. с. Бараково

2. с. Кочериново


Градска община Кюстендил

1. с. Богослов

2. с. Горна Брестница

3. с. Грамджано

4. с. Жиленци

5. с. Лозно

6. с. Мирово

7. с. Ново село

8. с. Слокощица


Община Мурсалево

1. с. Боровец

2. с. Бураново

3. с. Драгодан

4. с. Крумово

5. с. Цървище


Община Невестино

1. с. Друмохар


Община Раково

1. с. Раково

2. с. Савойски

3. с. Сажденик

4. с. Страдалово

5. с. Цървена ябълка

6. с. Чеканец


Община Раненци

1. с. Гърляно

2. с. Гюешево

3. с. Кам. Скакавица

4. с. Преколница

5. с. Раненци

6. с. Ръсово


Община Рашка гращица

1. с. Длъхчево Сабляр

2. с. Згурово

3. с. Кадровица

4. с. Пелатиково

5. с. Рашка гращица

6. с. Смоличано


Община Ръждавица

1. с. Полска Скакавица


Община Соволяно

1. с. Блатец

2. с. Дождевица

3. с. Лисец

4. с. Мазарчево

5. с. Радловци

6. с. Соволяна


Община Фролош

1. с. Фролош


Община Църварица

1. с. Ветрен

2. с. Илия

3. с. Църварица


Община Трекляно

1. с. Бъзовица

2. с. Габрешевци

3. с. Горно Кобиле

4. с. Долно Кобиле

5. с. Драгойчинци

6. с. Киселица

7. с. Косово

8. с. Метохия

9. с. Побит камък

10. с. Средорек

11. с. Трекляно

12. с. Уши

13. с. Чешлянци

14. с. Шатковица


БЛАГОЕВГРАДСКИ ОКРЪГ


Градска община Благоевград

1. с. Покровник

2. с. Мощанец

3. с. Бело поле


Община Селище

1. с. Селище

2. с. Обел

3. с. Ст. Лисичково

4. с. Зелендол

5. с. Българчево

6. с. Дренково

7. с. Клисура

8. с. Бучино

9. с. Лисия


Община Падеш

1. с. Падеш

2. с. Лешко

3. с. Дебочица

4. с. Габрово


Градска община Симитли

1. гр. Симитли

2. с. Брестово

3. с. Сухострел

4. с. Тросково

5. с. Докатичево

6. с. Железница


Община Крупник

1. с. Крупник

2. с. Полена

3. с. Кадица

4. с. Черниче


Община Коларово

1. с. Коларово

2. с. Габрене

3. с. Беласица

4. с. Самуилово

5. с. Камена

6. с. Яворница

7. с. Ключ

8. с. Скрът


Община Гега

1. с. Гега

2. с. Белтоко

3. с. Кукурахцево

4. с. Баскалци

5. с. Чурилово

6. с. Боровичене

7. с. Крушица

8. с. Струмешница

9. с. Кладенци

10 с. Долене

11. с. Гюргево

12. с. Зойчене

13. с. Волно


Община Първомай

1. с. Първомай

2. с. Дреновица

3. с. Вишлене

4. с. Право бърдо

5. с. Долна Рибница

6. с. Куково

7. с. Чуричени

8. с. Кавракирово

9. с. Мендово


Община Яково

1. с. Яково

2. с. Крънджилица

3. с. Ивоново

4. с. Занога

5. с. Драгуш

6. с. Тонско дабе

7. с. Дреново

8. с. Сестрино


Община Кърналово

1. с. Михнево

2. с. Гюргево


Градска община Сандански

1. с. Кръстилци

2. с. Вълково


Община гара Пирин

1. с. Гара Пирин

2. с. Брезница

3. с. Будилци

4. с. Сливница

5. с. Долна Градешница

6. с. Влахи


Община Цапарево

1. с. Цапарево

2. с. Гореме

3. с. Вракуповица

4. с. Горна Рибница

5. с. Колибите

6. с. Седелец

7. с. Добри лаки

8. с. Раздол

9. с. Клепало


Община Струмяни

1. с. Струмяни

2. с. Горна Крушица

3. с. Каменица

4. с. Кърпелово

5. с. Палат

6. с. Драката


Община Игралище

1. с. Игралище

2. с. Никудин

3. с. Махалата

4. с. Велюшец


II.

Б. НА ТЕРИТОРИЯТА НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАТИВНА РЕПУБЛИКА ЮГОСЛАВИЯ


Район на ОС Неготин

1. Ковилово

2. Църаномасница

3. Злокучене

4. Велково

5. Брачевац

6. Сърбово

7. Радуевац

8. Роглево

9. Буковче

10. Кобишница

11. Мокраня

12. Смедовец

13. Тамнич

14. Раяц

15. Неготин

16. Речка

17. Прахово

18. Самариновац

19. Милошево

20. Чубра

21. Видровац

22. Душановац

23. Брестовац

24. Карбулово

25. Ясеница

26. Дупляне

27. Мала каменица

28. Михайловац


Район на ОС Зайчар

1. Зайчар

2. Шипиково

3. Мали Ясеновац

4. Велики Ясеновац

5. Градсково

6. Халово

7. Велики извор

8. Прилита

9. Гърлян

10. Вратарница

11. Мали извор

12. Селачка

13. Йелашница

14. Копривница

15. Чоконяр

16. Брустик

17. Върбица

18. Боровац

19. Загражде

20. Гърлище

21. Лубница

22. Шливар

23. Звездан

24. Вражогърнац

25. Рготина

26. Николичево

27. Търнавац


Район на ОС Княжевац

1. Църни връх

2. Яня

3. Равно Буйче

4. Алдина река

5. Татрашница

6. Габровница

7. Репушница

8. Деяновац

9. Алдинац

10. Дръвник

11. Балинац

12. Радичевац

13. Шарабановац

14. Ново корито

15. Ошляне

16. Петруша

17. Витковац

18. Миничево

19. Яковац

20. Йелашница

21. Локва

22. Щитарац

23. Видовац

24. Градище

25. Горна Соколовица

26. Причевац

27. Кандалица

28. Старо корито

29. Папратна

30. Ктяжевац

31. Чустица

32. Доне Зуниче

33. Щърбац

34. Берчиновац

35. Търговище

36. Жуковац

37. Долна каменица

38. Горна Каменица

39. Кална

40. Балта Бориловец

41. Въртовац

42. Иново


Район на ОС Димитровград

1. Градина

2. Димитровград

3. Лукавица

4. Желюша

5. Гоин до

6. Планиница

7. Бански до

8. Грапча

9. Прача

10. Сливница

11. Бачево

12. Паскашия

13. Петърлаш

14. Радейна

15. Долни криводол

16. Вълковия

17. Горни криводол

18. Болев дол

19. Каменица

20. Изатовци

21. Брачевци

22. Сенокос

23. Мазгош

24. Бребовница

25. Протопопинци

26. Моинци

27. Смиловци

28. Гуленовци

29. Височко одоровце

30. Петачинци

31. Драговита

32. Врабча

33. Куса врана

34. Трънско одоровце

35. Искровци

36. Поганово

37. Долна Невля

38. Верзар

39. Било

40. Баре

41. Скървеница

42. Горна Невля


Район на ОС Пирот

1. Добри до

2. Темска

3. Сопот

4. Полска Ржана

5. Долна Държина

6. Базовик

7. Басара

8. Търняна

9. Ореовица

10. Покревени

11. Паклещица

12. Крупац

13. Петровац

14. Беровица

15. Велики Йовановац

16. Велико село

17. Войнеговац

18. Мали Йовановац

19. Мала Луканя

20. Рудине

21. Велика Луканя

22. Шугрин

23. Мирковциш

24. Суково

25. Ялботина

26. Гостуша

27. Бела

28. Рсовци

29. Власи

30. Горна Държина

31. Височка Ржана

32. Славиня

33. Чиниглавци

34. Засковци

35. Планиница

36. Сречковац

37. Обреновац

38. Милойковац

39. Дойкинци

40. Бърлог

41. Росомач

42. Топли до

43. Йеловица


Район на ОС Бабушница

1. Ясенов дол

2. Вучи дол

3. Цървена Ябука

4. Ракита

5. Звонце

6. Нашушковица

7. Берин извор

8. Прсека

9. Студена

10. Стрелец

11. Валниш

12. Ралин

13. Камбелевац

14. Радинице

15. Любераджа

16. Грънчар

17. Раков дол

18. Радосин

19. Врело

20. Лесковица

21. Горчинце

22. Сурачево

23. Бабушница

24. Стол

25. Вала

26. Дучевац

27. Киевац

28. Бердул


Район ОС Църна трава

1. Преслап

2. Кална

3. Градска

4. Ябуковик

5. Кривидел

6. Драковце

7. Брод

8. Църна трава


Район ОС Сурдулица

1. Божица

2. Власина Округлица

3. Власина Стайковичева

4. Гразнатовци

5. Драинци

6. Клисура

7. Колуница

8. Кострошевци

9. Поля

10. Стрезимировци

11. Сухи дол

12. Топли дол (божички)


Район ОС Босилеград

1. Босилеград

2. Горна лисина

3. Долна лисина

4. Долна Ржана

5. Горна Ржана

6. Горна Любата

7. Мусул

8. Барие

9. Плоче

10. Долна Любата

11. Дукат

12. Църноощица

13. Назарица

14. Ярешник

15. Доганица

16. Долно Тламино

17. Горно Тламино

18. Бистар

19. Ракичево

20. Караманица

21. Жеравина

22. Голеш

23. Бранковци

24. Рибарци

25. Зли дол

26. Паралова

27. Буцалево

28. Бресница

29. Млекоминци


Район ОС Крива Паланка

1. Крива Паланка

2. Узем

3. Костур

4. Жидилово

5. Търново

6. Киселица

7. М. църцория

8. Г. църцория

9. Добровница

10. Луке

11. Подържикон

12. Осиче

13. Кръкля

14. Дурачка река

15. Станция

16. Бас

17. Дренак

18. Кошари

19. Варовище

20. Дрене

21. Мартиница

22. Конопница

23. Лозаново

24. Кръстов дол

25. Тлъминци

26. Габер

27. Градец

28. Огут

29. Нерав

30. Метежево

31. Мождивняк

32. Длабочица

33. Псача

34. Петралица

35. Бащево

36. Баратлия

37. Борово

38. Гиновци


Район ОС Делчево

1. Делчево

2. Чифлик

3. Разловци

4. Нов Истевник

5. Стар Истевник

6. Тработивище

7. Вирче

8. Град

9. Стамер

10. Звегор

11. Габрово

12. Полето

13. Ветрен

14. Киселица

15. Очипала

16. Селник

17. Драмче

18. Вратиславци

19. Луковица

20. Костин дол

21. Косевица

22. Мощица

23. Саса

24. Каменица

25. Дулица

26. Тодоровци

27. Илийово

28. Турия

29. Бигла

30. Косово Дабле


Район ОС Кратово

1. Каврак

2. Емирица

3. Кнежево


Район на ОС Кочани

1. Цера

2. Пресека

3. Главовица

4. Костин дол

5. Небояни


Район ОС Виница

1. Калиманци

2. Гърляне


Район ОС Берово

1. Берово

2. Панчарево

3. Църник

4. Негрево

5. Пехчево

6. Чифлик

7. Робово

8. Умлена

9. Мачево

10. Будинарци

11. Митрашинци

12. Смоймирово

13. Ратево

14. Русиново

15. Владимирово

16. Дворище


Район ОС Струмица

1. Старо конярево

2. Ново конярево

3. Байково

4. Бадилен

5. Стиник

6. Барбарово

7. Ново село

8. Дражево

9. Смолари

10. Мокрино

11. Мокриево

12. Борисово

13. Колешино

14. Габрово

15. Банско

16. Сушица

17. Секирник

18. Турново

19. Иловица

20. Щука

21. Дървош

22. Радово

23. Бориево

24. Моноспитово

25. Босилово

26. Еднокучово

27. Зубово

28. Муртино


III.


В случай, че се създаде ново населено място в граничната зона, включването му в настоящето Приложение ще се извърши по предложение на постоянната Смесена българо-югославска комисия.

Промените в наименованията на населени места в граничната зона на територията на едната Договаряща страна се съобщават незабавно на другата Договаряща страна по дипломатически път.


Приложение II



1. Хляб и хлебни изделия до 1 кг
2. Бисквити, различни видове до 0,5 кг
3. Приготвена за ядене риба до 0,5 кг
4. Месни произведения (колбаси, шунка и др.) до 0,4 кг
5. Млечни произведения (сирене, кашкавал, масло и др.) до 0,3 кг
6. Пресни плодове и зеленчуци до 2 кг
7. Сушени плодове до 0,5 кг
8. Шоколад и разни видове бонбони до 0,5 кг
9. Кафе до 0,2 кг
10. Вино до 2 литра
11. Ракия до 1 литър
12. Цигари до 100 бр.
  или тютюневи произведения 100 грама
     


Промени настройката на бисквитките