Новини

Изпрати статията по email

НОВО: Сиела Енергетика разширява своя обхват

НОВО: Сиела Енергетика разширява своя обхват

12 юни 2014

 

 

 

От края на месец април 2014 година специализирана информационна система Сиела Енергетика е преминава в продукта Сиела Енергетика и околна среда.

 

Новият продукт Сиела Енергетика и околна среда разширява обхвата на досегашния Сиела Енергетика.

 

С ново и обогатено съдържание Сиела Енергетика и околна среда предлага изцяло обновена структура и потребителите вече имат достъп до разширен обхват от информационни материали и документи, касаещи и сектора по опазване на околната среда, както и такива, намиращи се в пряка връзка с него.

 

Сиела Енергетика и околна среда съдържа богат набор нормативни актове, касаещи браншовете Енергетика и Опазване на околната среда, както и проблемите по здравословни и безопасни условия на труд за лицата, заети в тези сектори.

 

Добавени са актове на Европейския съюз – учредителните договорирегламенти, директиви и решения, както и практика на Съда на Европейския съюз. Включени са актове, регулиращи дейностите в енергетикатаекологиятаздравословните и безопасни условия на трудконцесиитеобществените поръчкидобивната промишленост.

 

Обогатена  е структурата "Компетентни органи" с ведомствена практика на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, както и на Министерство на околната среда и водите. Добавени са решения по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на инвестиционните предложения, издадени в периода от 2012 година до момента.

 

Съгласно Закона за защитените територии, за тези територии се разработват планове за управление, които имат строго определено и специфично съдържание. В структура "Стратегии и политики" могат да бъдат намерени плановете за управление на природните и националните паркове в България, както и на защитени местности и поддържани резервати.

 

Общите условия на енергийните предприятия, одобрени от регулаторния орган, са публикувани в структура "Енергийни дружества".

 

За по-детайлна справка относно промените по съдържанието на продукта в рамките на всеки месец в има обособена отделна структура – "Промени в съдържанието".

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките