Новини

Изпрати статията по email

Постановление на МС задължава търговски вериги да предлагат българска продукция

Постановление на МС задължава търговски вериги да предлагат българска продукция

14 април 2020

 

Търговските обекти, представляващи вериги от магазини, трябва да предлагат българска продукция на местни производители. Местата за продажба трябва да бъдат с достатъчна за излагане площ, както и да са обозначени по подходящ начин, от който да е видно, че предлаганите продукти са регионално производство. Това гласи решение на Министерския съвет във връзка с извънредното положение в страната заради COVID-19.

 

Приетите изменения не изискват промяна на досегашния ред на доставки в обектите. Тази мярка е с цел да бъде дадена възможност за предлагане на местна (регионална) продукция. Постановлението на МС има за цел да подкрепи малките и местни български производители и да запази поминъка им.

 

Производителите трябва да са регистрирани по Закона за подпомагане на земеделските производители или да притежават обект, регистриран съгласно Закона за храните.

 

Предстои решението на Министерския съвет да бъде обнародвано в "Държавен вестник". Следете съдържанието на официалното издание на Република България на ciela.net.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките