Новини

Изпрати статията по email

Заповед на министъра на образованието изменя разпоредбите за текущо оценяване в условията на дистанционно обучение

Заповед на министъра на образованието изменя разпоредбите за текущо оценяване в условията на дистанционно обучение

08 април 2020

 

Заповед № РД09-725 от 06.04.2020 г. на МОН на министъра на образованието Красимир Вълчев внася промени в разпоредбите за текущо оценяване по смисъла на Наредба № 11 от 1.09.2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците. Според изменените текстове тези разпоредби "ще се прилагат ако и доколкото е възможно". По време на дистанционното обучение учителите могат да осъществяват текущи изпитвания за установяване на постигнатите резултати и по своя преценка да поставят оценки на учениците, в т.ч. и в училищната документация.

 


Срочната оценка за втория учебен срок ще се формира без да се изисква минимален брой изпитвания по учебния предмет или модул, посочен в чл. 12 на Наредба № 11 от 1.09.2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците.

 


Класни и контролни работи и изпити за определяне на срочна и годишна оценка може да се провеждат само при наличието на технически условия, които гарантират обективното им протичане, е записано в заповедта на министър Вълчев.

 


В условията на дистанционно обучение на учениците структурите на РУО в страната събират обратна връзка от родителите за качеството на образователния процес под формата на анонимна анкета онлайн.

 


Всички актуални нормативни актове в областта на образованието, включително и извънредното законодателство, свързано с мерките в борбата с коронавируса и тяхното отражение върху образователния процес, са публикувани в продукт "Сиела Образование Директор".

 


За поръчки и/или въпроси може да се свържете с нас на тел.: 02 903 0000 или на имейл ciela@ciela.com.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките