Новини

Изпрати статията по email

Изменения в Правилника за прилагането на Закона за ДДС в сила от днес

Изменения в Правилника за прилагането на Закона за ДДС в сила от днес

20 март 2020

 

Промени във връзка с мястото на изпълнение на доставки и на вътреобщностно придобиване, както и нови документи, изисквани от всички данъчно задължени лица в случаите на чл. 6, ал. 7, са залегнали в Правилника за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за данък върху добавената стойност (ДВ, бр. 25 от 2020 г., в сила от 20.03.2020 г.)
Необходими са: документ, удостоверяващ регистрацията на лицата за целите на данъка върху добавената стойност в държавата членка, където стоките са пристигнали или е завършил превозът им, както и писмена декларация от лицето, че е обложило вътреобщностното придобиване на стоките в държавата членка, където стоките са пристигнали или е завършил превозът им. Когато лицето разполага с тези документи, за доставката не се прилага чл. 6, ал. 3, т. 3 от закона, гласят промените, обнародвани в Държавен вестник, в сила от 20.03.2020 г.


В чл. 67 се създава ал. 4, която внася промени в начисляването на данък за направени последващи разходи, свързани с подобрение на стоки, включително недвижими имоти, различни от сграда, и услуги.

 



За да получавате всеки петък резюме на обнародваните и променени нормативни актове в "Държавен вестник", абонирайте се за седмичния ни имейл бюлетин на адрес:
nlet.ciela.net

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките