Новини

Изпрати статията по email

България закъснява с подобряване на енергийната ефективност на сградите

България закъснява с подобряване на енергийната ефективност на сградите

13 март 2020

 

На 10 март изтече срокът за транспониране в българското законодателство на Директива (ЕС) 2018/844 на Европейския парламент и на Съвета от 30 май 2018 година за изменение на Директива 2010/31/ЕС относно енергийните характеристики на сградите и Директива 2012/27/ЕС относно енергийната ефективност.

Директива (ЕС) 2018/844 цели намаляване на енергията, необходима за удовлетворяване на енергийните потребности, свързани с типичното използване на сградите. С нея се изменят Директива 2010/31/ЕС относно енергийните характеристики на сградите и Директива 2012/27/ЕС относно енергийната ефективност.


С изменението се въвеждат изисквания по отношение на новите сгради, както и по отношение на сградите, по които се извършва основен ремонт.

 


Всяка държава-членка трябва да установи дългосрочна стратегия за саниране, улеснявайки разходно ефективната трансформация на съществуващите сгради в сгради с близко до нулево нетно потребление на енергия, според документа.

 

В продуктите на "Сиела Норма" - "Сиела Строител" и "Сиела Евро" може да следите всички изменения и допълнения в общата нормативна уредба, свързана със строителството (включително и европейската практика), нормативната уредба по устройство на територията, както и нормите и правилата за проектиране.

 

Повече за:
Сиела Строител
Сиела Евро


 

Обратно
Промени настройката на бисквитките