Новини

Изпрати статията по email

Измененията в националните рамкови договори в здравеопазването вече са обнародвани в Държавен вестник

Измененията в националните рамкови договори в здравеопазването вече са обнародвани в Държавен вестник

14 април 2020

 

Договор № РД-НС-01-4-2 от 6 април 2020 г. за Изменение и допълнение на Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2020 - 2022 г. е обнародван в днешния брой на "Държавен вестник".
 


Договор № РД-НС-01-3-1 от същата дата за Изменение и допълнение на Националния рамков договор за денталните дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския зъболекарски съюз за 2020 - 2022 г. също е публикуван в официалното издание на Република България ("Държавен вестник" - бр. 36 от 14.04.2020 г.)


С тези актове се подпомагат финансово дейностите в здравеопазването, при които приходите са значително намалели заради ограничителните мерки:

 


"По силата на рамковите договор разходите за здравноосигурителни плащания, в т.ч. и сумите за неблагоприятни условия на работа при епидемична обстановка, се разпределят и извършват в рамките на определените параметри в ЗБНЗОК за 2020 г. и в съответствие с параметрите на разходите за здравноосигурителни плащания и събраните приходи по бюджета на НЗОК за 2020 г."



По-голяма част от текстовете влизат в сила със задна дата - от 1 март 2020 г.



Измененията в националните рамкови договори за медицинските и стоматологични дейности са налични в продукт "Сиела Здравеопазване", както и всички други заповеди, препоръки и указания, свързани с  лечението и ограничаването на разпространението на COVID-19.

 

НЗОК

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките