Новини

Изпрати статията по email

Измененията в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение влизат в сила от днес

Измененията в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение влизат в сила от днес

09 април 2020

 

Закон за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., е обнародван в "Държавен вестник", извънреден бр. 34 от 9.04.2020 г.

 

В изданието е публикуван и Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. Подсигурени са средства за неотложни разходи, свързани с мерките за противодействие на разпространението на COVID-19 и за ограничаване на икономическите последици от извънредното положение в страната.

 

В бр. 34 е публикувано Решение за възнагражденията на народните представители за времето от 1 април 2020 г. до отмяната на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Както вече стана известно, техните заплати ще се превеждат по бюджета на Министерството на здравеопазването.



За времето от 13 март 2020 г. до отмяната на извънредното положение държавна субсидия по Закона за политическите партии няма да се изплаща.

 

Всички актове, обнародвани в извънредния брой 34 на "Държавен вестник" днес.

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките