Новини

Изпрати статията по email

Излезе

Излезе "Държавен вестник" с мерките срещу COVID-19 по време на извънредното положение в България

24 март 2020

 

Законът за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., е обнародван в днешния извънреден брой 28 на "Държавен вестник".

 

До отмяната на извънредното положение спират да текат процесуалните срокове по съдебни, арбитражни и изпълнителни производства, като нормативният акт посочва изключенията.

 

Спират се всички обявени публични продани и въводи във владение, обявени от държавните и частните съдебни изпълнители.

 

Не се налагат запори на банкови сметки на физически лица и на лечебни заведения, запори върху трудови възнаграждения и пенсии, обезпечителни мерки върху медицинска апаратура и оборудване.

 

Ограничават се нотариалните производства до неотложни такива при спазване на здравно-хигиенните изисквания.

 

Работодателите и органите по назначаване в зависимост от специфичния характер на работа и възможността за нейното обезпечаване може да възлагат надомна работа или работа от разстояние на работниците и служителите си без тяхно съгласие, По време на извънредното положение може да се ползва до една втора от платения годишен отпуск и без съгласие на работника или служителя.

 

Може да намерите извънредния брой 28 на "Държавен вестник" с всички мерки по време на извънредното положение заради коронавируса COVID-19 на този адрес.

 

 

 държавен вестник

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките